چهار نکته و تکنیک جهت تهیه نقشه‌های کارگاهی با دقت بالا در رویت

چهار نکته و تکنیک جهت تهیه نقشه‌های کارگاهی با دقت بالا در رویت

چهار نکته و تکنیک جهت تهیه نقشه‌های کارگاهی با دقت بالا در رویت

Revit یک نرم افزار تحت بیم برای مدل‌سازی، متره، برآورد هزینه و نقشه‌های کارگاهی و فاز دو است. Revit با استفاده از انبوهی از ابزارهای حرفه‌ای که به کمک آن‌ها تهیه‌ی نقشه‌های کارگاهی با دقت بالاتر را آسان‌تر می‌کند. با استفاده از Revit، نقشه‌های دو بعدی به صورت پویا تهیه می‌شود و با تغییر در یک حالت کلیه تغییرات در سایر بخش‌ها نظیر برش یا نما ایجاد می‌شود از این رو این نرم افزار یک ابزار بسیار کارآمد برای صنعت AEC می‌باشد.

نرم افزار رویت را می‌توان برای مدیریت بخش‌های سازه‌ای، مکانیکی، معماری وغیره به کار گرفت و در حالت کلی یک ابزار کارآمد به عنوان بخشی از فرآیند BIM در صنعت AEC است. در این مقاله، بر روی برخی از مزایای استفاده از Revit برای ایجاد نقشه‌های کارگاهی تمرکز می‌کنیم و اینکه چگونه می‌توانید به کارایی و دقت بالایی را در نقشه‌های کارگاهی به دست آورید.

منظور از نقشه‌های کارگاهی چیست؟

نقشه‌های کارگاهی نقشه‌های مربوط به اجزای پیش‌ساخته هستند که نحوه تولید یا نصب آن‌ها را توضیح می‌دهدکه از نقشه‌ها و مشخصاتی که تیم طراحی تهیه کرده‌اند تهیه می‌شوند. شامل جزئیات نحوه ساخت، تولید، مونتاژ یا نصب جزء را نشان می‌دهند. همچنین نقشه‌های کارگاهی را به عنوان «راهنمای مونتاژ» گام به گام می‌توان در نظر گرفت. نقشه‌های کارگاهی معمولاً توسط پیمانکاران اصلی، پیمانکاران جزء، تامین‌کنندگان، تولید‌کنندگان محصول یا سازندگان تهیه می‌شود.

نقشه‌های کارگاهی را می‌توان برای عناصری مانند سازه‌های فلزی، آرماتورها، تجهیزات خدمات ساختمانی، آسانسورها، لوازم خانگی، کانال‌کشی‌ها، لوله‌کشی‌ها، پنجره‌ها، کابینت‌ها، چیدمان‌های برق و داده، حفاظت در برابر آتش و غیره آماده کرد.

مزایای استفاده از رویت برای تهیه نقشه کارگاهی:

·  کتابخانه گسترده‌ی اجزای ساختمان

Revit یک کتابخانه داخلی از اجزای ساختمان به‌صورت پارامتریک دارد. این کتاب‌خانه کار طراحی نقشه‌های کارگاهی را برای طراحان آسان‌تر می‌کند. همچنین می‌توان از پارامترهای از قبل موجود یا طراحی شده قبلی نیز استفاده کرد که این امر می‌تواند باعث صرفه‌جویی در زمان و منابع ارزشمند شود. حال سوال این است که چگونه می‌توانید این ویژگی مفید را گسترش دهید و از کتابخانه و فمیلی‌های Revit برای خود سفارشی سازی کنید و سرعت عملیات و کارهای خود را بالاتر ببرید.

·  تهیه آسان جزئیات نقشه‌ها

بدون مستندات گسترده و واضح رویت، هیچ نقشه‌ی کارگاهی واقعاً مفید نخواهد بود. خواه کسی که از آن استفاده می‌کند سازنده، تامین‌کننده یا پیمانکار باشد. Revit با ایجاد سریع اسناد معتبر و دقیق، کار طراحی آسان می‌کند که سبب افزایش دقت فرآیند طراحی نقشه‌ی کارگاهی می‌شود.

·  تغییرات سریع بدون کار تکراری

Revit می‌تواند چندین تغییر پروژه را در مراحل اولیه پروژه به طور موثر مدیریت کند. به عنوان مثال، پلان، ارتفاع، بخش‌ها و غیره در Revit به هم متصل هستند و این اطمینان حاصل می‌‌شود که یک تغییر واحد در یک بخش در سراسر مدل بدون نیاز به تغییر دستی هر جزء منعکس می‌شود.

·   دسترسی انعطاف پذیر و همه کاره

Revit یک بسته نرم افزاری همه کاره است که از تعداد زیادی فرمت مانند JPEG، DGN، DWG، DXF و PDF پشتیبانی می‌کند. همچنین، این نرم افزار اجازه می‌دهد تا کل داده‌های پروژه را در یک فایل ذخیره کنید که مدیریت آن را آسان‌تر می‌کند. همچنین، چندین کاربر می‌توانند به طور همزمان روی یک فایل پروژه کار کنند و در هر مرحله تغییرات را ادغام کنند. همه این‌ها باعث افزایش بهره‌وری و انعطاف‌پذیری تیم طراحی می‌شود.

نکات مفید برای ایجاد نقشه‌های کارگاهی دقیق با Revit

·  کدهای اسمبلی مناسب با کدگذاری

قبل از شروع طراحی و در حالت دو بعدی باید کدهای مونتاژ به صورت مناسب پیکربندی کنید. کدهای اسمبلی نحوه چیدمان اطلاعات ساخت و ساز را بر اساس عملکرد عناصر اصلی تعریف می‌شوند. این برای اطمینان از مطابقت کدها با برنامه محتوای شما برای همه اجزا ضروری است.

·  هرگز پارامترهای ارتفاع و عرض را نادیده نگیرید

هنگام طراحی نقشه کارگاهی، هرگز نباید پارامتر ارتفاع و عرض را نادیده بگیرید. حتی زمانی که روی پروژه‌ای کار می‌کنید که خانواده Revit پارامتریک نیست، باید هر دوی این پارامترها را در نظر بگیرید، مخصوصاً زمانی که بخش‌های سفارشی را طراحی می‌کنید.

·  مدل‌سازی دیوارها و سایر اجزا

هنگام تعبیه دیوارها در نقشه‌های کارگاهی خود، هرگز نباید از دیوارهای ساخته‌شده از حجم استفاده کنید. در عوض، همیشه باید اطمینان حاصل کنید که افست دیوار با هدف طراحی مطابقت دارد. یک نام، نوع و سایر اطلاعات را به همه انواع دیوار اضافه کنید تا تمایز بین انواع دیوارها در نقشه‌های کارگاهی آسان‌تر شود.

·  از شخصی‌سازی پارامترهای رویت استفاده کنید

هنگامی که روی تیرهای سفارشی ساز کار می‌کنید، همیشه از فمیلی خود رویت استفاده کنید تا مطمئن شوید که همه چیز در طراحی شما دقیق است. همیشه توصیه می‌شود به جای کار با عناصر و اجزای بدون پارامتریک از پارامترهای شخصی سازی شده رویت استفاده کنید.

نتیجه‌گیری:

Autodesk Revit یک نرم افزار قدرتمند برای طراحان است که به دنبال تهیه‌ی نقشه‌های با کیفیت کارگاهی هستند. در عین حال، استفاده از Revit به دلیل اطلاعات دقیق و مستندات، این اطمینان را می‌دهد که پروژه برای اجرای موفقیت آمیز مهر و موم شده است.

ما در شرکت TABRIZ BIM، از قابلیت‌های Autodesk Revit برای ایجاد نقشه‌های کارگاهی پویا و دقیق برای پروژه‌های AEC استفاده می‌کنیم. اگر علاقه‌مند به طراحی دقیق نقشه‌های کارگاهی برای پروژه خود هستید، همین امروز با کارشناسان ما تماس بگیرید.

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلمات کلیدی را وارد نمایید