کشورهای پیشرو در پذیرش و اجرای سیستم BIM

کشورهای پیشرو در پذیرش و اجرای سیستم BIM

کشورهای پیشرو در پذیرش و اجرای سیستم BIM

دنیای اطراف ما هر روز از نظر فناوری در حال پیشرفت است. با افزایش شهرنشینی و شتاب گرفتن هوشمندسازی شهرها، همه کشورهای بزرگ در سراسر جهان توجه خود را برای پذیرش سیستم BIM آغاز کرده‌اند. BIM می‌تواند به کشور کمک کند تا پایه‌ای قوی در بخش زیرساخت برای خود ایجاد کنند و آن را به عنوان نمونه‌ای برای دیگر کشورها و شهرها ارائه کنند.

در مقاله زیر وضعیت کشورهای پیشرو در این صنعت را بررسی می‌کنیم.

· انگلستان

با حمایت دولت، بریتانیا بطور اساسی استراتژی برای پیاده‌سازی سیستم BIM اتخاذ کرد که این امر باعث شده است کشور انگلستان از پیشگامان این صنعت به‌شمار آید. در آوریل 2016، دولت انگلستان BIM را در سطح 2 برای تمام پروژه‌های عمومی اجباری کرد. صنعت ساخت و ساز انگلستان یکی از پیشرفته‌ترین و دیجیتالی‌ترین صنعت در جهان شناخته می‌شود. پس از این تصمیم دولت انگلستان، گزارش‌ها نشان می‌دهد که 20 درصد از شرکت‌های مرتبط، این صنعت را پذیرفته‌اند و از سال 2017 تاکنون این آمار 12 درصد افزایش یافته است.

· ایالت متحده آمریکا

BIM ابتدا در دهه 1990 در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفت و با موفقیت اجرا شد. ایالات متحده آمریکا پیشگام در توسعه عملی BIM و بکارگیری آن در دهه 1970 در صنعت ساخت و ساز بود. BIM هنوز در تمام ایالت‌های آمریکا اجباری نشده است، اما انتظار می‌رود رشد قابل توجهی داشته باشد. ایالت ویسکانسین اجرای BIM را برای پروژه‌های عمومی با ارزش بالاتر از 5 میلیون دلار اجباری کرده است. در سه سال گذشته بکارگیری BIM افزایش چشمگیری یافته است. روند اجرای دیجیتالی کردن صنعت ساخت و ساز در ایالات متحده کند بوده است و دلیل آن این است که فعلا به شکل آزمایشی در حال اجرا هستند و در حال بررسی استراتژی و تصمیمات بلندمدتی می‌باشند.

· فرانسه

فرانسه در راه دیجیتالی کردن بخش ساخت و ساز خود قرار دارد. این کشور استانداردهای BIM را برای پروژه‌های زیرساختی خود توسعه داده است. در سال 2014، آن‌ها با ساخت 500000 پروژه مسکونی با استفاده از BIM شروع کردند. آن‌ها همچنین بودجه‌ای در حدود 20 میلیون یورو را برای ارتقای کامل صنعت ساخت و ساز به صورت دیجیتالی اختصاص داد‌ه‌اند. در آینده اجرای BIM در پروژه‌های عمومی اجباری خواهد بود. ابتکار آن‌ها در طرح انتقال دیجیتال، با هدف دستیابی به پایداری و بهینه‌سازی هزینه‌ها می‌باشد. این برنامه با افزودن مزایای ارزشی مانند محیط زیست و مزایای اجتماعی و اقتصادی منجر به رشد پایدار در بحث اقتصاد مهندسی شده است.

·  کشورهای منطقه اسکاندیناوی

نروژ، دانمارک، فنلاند و سوئد اولین کشورهایی بودند که به طور عملی BIM را پذیرفته و در پروژه‌های خود اجباری کردند. آن‌ها یکی از رهبران جهانی در پذیرش و اجرای BIM هستند.

· فنلاند

فنلاند فناوری BIM را در سال 2002 پیاده‌سازی کرد. در سال 2007 یک نهاد دولتی مهم که مسئول مدیریت دارایی‌های این کشور است، انطباق IFC و مدل‌های BIM را در تمام پروژه‌های خود الزامی کرد. اجرای BIM در این کشور بالاترین سطح را دارد، زیرا در سال 2007، 93٪ از شرکت‌های معماری و 60٪ از شرکت‌های مهندسی از BIM در پروژه‌های خود استفاده کردند.

· سوئد

دولت سوئد اجرا سیستم BIM را تسهیل کرده و از سال 2015 استفاده از آن را الزامی کرده است. سطح بکارگیری این صنعت در سوئد بسیار بالاست. تا قبل از ابلاغ دستورالعمل‌های دولت، دستورالعمل‌ها و روش‌هایی که از سال 1991 منتشر شده بود را برای ترویج BIM بکار گرفتند. در سال 2014، اتحادیه BIM سوئد با درنظر گرفتن بهترین شیوه‌ها برای توسعه ساخت و ساز، دستورالعمل‌هایی مختلف را ارائه داد.

· دانمارک

با اجرای موفقیت آمیز BIM در پروژه‌های آزمایشی، دانمارک از سال 2000 نتایج بسیار خوبی به دست آورد. در سال 2006، 50٪ از متخصصان ساخت و ساز از BIM در پروژه‌های خود استفاده کردند. از همین سال‌ها دانشگاه‌های آموزشی ابتکار عمل را بکار گرفته‌اند تا دانشجویان را در همین زمینه آموزش دهند. آن‌ها همچنین BIM را برای همه پروژه‌های دولتی خود مانند خدمات ساختمانی دفاعی و آژانس کاخ و املاک در سال 2007 اجباری کرده‌اند.

· نروژ

Statsbygg و Norwegian Homebuilders دو انجمنی هستند که مسئولیت ساخت، مدیریت و توسعه کلیه امکانات عمومی و دولتی را بر عهده دارند. آن‌ها استفاده از BIM را برای همه پروژه‌های خود در سال 2009 اجباری کرده‌اند و از سال 2010 استفاده ار مدل‌های BIM مطابق با IFC نیز اجباری شده است. سازمان تحقیقاتی SINTEF، پروژه‌ی تحقیق و توسعه کاملی را در مورد BIM انجام داده است تا ساخت و ساز و عملیات ساخت و پایداری آن‌ها را بهبود بخشد.

· سنگاپور

 اداره ساخت و ساز سنگاپور از سال 2015، BIM را در تمام پروژه‌های عمومی اجباری کرده است. دولت سنگاپور مجموعا 250 میلیون دلار سنگاپور برای اجرای موفق BIM اختصاص داده است. آن‌ها استفاده از BIM را برای تمام پروژه‌های بزرگتر از 5000 متر مربع اجباری کرده‌اند. صنعت ساخت و ساز سنگاپور به دلیل اجرای BIM بهره‌وری زیادی از خود نشان داده است.

· امارات متحده عربی

امارات متحده عربی یک اقتصاد به سرعت در حال رشد و شهرنشینی است که بخش صنعت ساختمان بطور قابل توجهی از این رشد عظیم حمایت می‌کند. بسیاری از ساختمان‌های معروف از سیستم BIM استفاده کرده‌اند. از سال 2014 استفاده از BIM در پروژه‌های بزرگتر از 10000 مترمربع اجباری شده است. با این‌که بکارگیری BIM در امارات متحده عربی کند است، اما برخی از پروژه‌های مهم از سیستم BIM استفاده کرده‌اند.

·  چین

بکارگیری BIM در چین از سال 2016 افزایش قابل توجهی داشته است. متخصصان صنعت ساخت و ساز چینی و چندین سازمان سطح بالا با اتخاذ سیاست‌های بکارگیری BIM، زمینه را برای رشد این صنعت آغاز کرده‌اند. BIM به یک عنصر حیاتی در این کشور تبدیل شده است و اکنون در اکثر پروژه‌ها از این سیستم استفاده می‌شود. حتی دولت چین نیز علاقه زیادی به سیاست‌های بکارگیری BIM دارد. آن‌ها هنوز سیستم BIM را اجباری نکرده اند، اما استفاده از آن بطور مثبت تشویق می‌شود.

· استرلیا

صنعت ساخت و ساز به طور قابل توجهی در رشد اقتصادی استرالیا نقش ایفا می‌کند. حدود 7.8 درصد از کل تولید ناخالص داخلی مربوط به صنعت ساختمان است. برای افزایش کارایی فرآیندهای ساخت، از متخصصان BIM در حوزه‌های مختلف استفاده می‌شود. برای پذیرش BIM در استرالیا رویکرد منسجمی وجود ندارد. تعداد کمی از شرکت‌های خصوصی در حال پیاده سازی BIM هستند. در سال 2016، دولت خواستار ایجاد یک کارگروه برای اجرای موفقیت آمیز BIM در تمام پروژه‌های عمومی بالای 50 میلیون دلار شد. رشد مورد انتظار بازار BIM در استرالیا 6.5 میلیارد دلار تا سال 2020 برآورده شده است.

· آلمان

تحول صنعت ساخت و ساز در آلمان به دلیل ارتباط نادرست بین مقامات ارشد آلمانی در طول فرآیند تصمیم گیری کندتر بوده است. مشکل اساسی که آن‌ها با آن مواجه بودند این بود که در دهه گذشته شاهد کاهش سودآوری و کاهش تعداد پروژه‌های ساختمانی بودند. تمرکز آن‌ها اکنون به BIM تغییر کرده است و پیش بینی می‌شود که تا سال 2020، BIM را اجباری کنند. اکنون تمرکز بر روی یک رویکرد مشترک، جهت اجرای آن در تمام مراحل ساخت و ساز شده است. در سال 2016، آن‌ها یک پروژه آزمایشی BIM را با دیجیتالی کردن پروژه‌های حمل و نقل آغاز کردند.

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلمات کلیدی را وارد نمایید