تاثیر BIM در هزینه و برنامهریزی
با استفاده از قابلیتهای سیستم BIM هماهنگی بین بخشهای مختلف ایجاد شده و موجب برنامهریزی مناسب و در نتیجه آن کاهش هزینهها و بهبود کیفیت در طول فرآیند ساخت میشود.
گزارشها نشان میدهد در 86 درصد از پروژههایی که سیستم BIM در آنها پیاده شده است، این سیستم باعث صرفهجویی در هزینه و زمان با هماهنگی بین بخشهای مختلف (مهندسین و افراد مرتبط با پروژه) و کاهش دوبارهکاریها شدهاست. گزارشهایی که در سالهای اخیر منتشرشده است، بهروهوری مناسب و رضایت از این سیستم را با توجه به نظر کارفرمایان نشانمیدهد.

کاهش تنها 1 درصد در هزینههای ساخت و ساز موجب صرفهجویی سالانه 100 میلیارد دلار برای جوامع خواهد شد. از این رو برخی کشورها هدفهای بسیار فراتری را برای خود تدوین کردهاند که از این میان میتوان به دولت انگلستان اشاره کرد که برای سال 2025، کاهش 33 درصدی هزینه اولیه ساخت و هزینه کل چرخه عمر پروژه را درنظرگرفته است.
یکی از پروژههای موفق در زمینه کاهش هزینه و برنامهریزی صحیح، پروژه مرکز تجاری تیانجین چاو تای فوک در چین میباشد.

مرکز مالی تیانجین چاو، نقطه عطف جدیدی در ساخت وساز پکن میباشد. مساحت کل آن 390،000 مترمربع، شامل یک زیرزمین چهار طبقه، یک تریبون پنج طبقه و یک برج 103 طبقه که ارتفاع کلی آن 530 متر میباشد.
برای شرکت ساختمانی سازنده، BIM نقش مهمی در موفقیت این پروژه پیچیده داشت. در این پروژه، بیش از 100 نفر از اعضای تیم BIM در طراحی و ساخت باهم همکاری داشتند.
با استفاده از سیستم BIM و اجتناب از دوبارهکاری، این پروژه صرفهجویی زمانی 30 روزه و کاهش هزینه مالی 1.5 میلیون دلاری طراحی را بههمراه داشت. تعداد مدلهای خروجی BIM به 4000 عدد رسید. که پیمانکاران با استفاده از این مدلها توانستند حجم و هزینه کارهای خود را به با دقت بالایی تخمین بزنند، این امر باعث کاهش میزان مصالح مصرفی و کاهش زمان ساخت شد و در کل هزینههای تامین مصالح بیش از 14 میلیون دلار صرفه جویی بههمراه داشت.
نظر مدیر پروژه این شاهکار مهندسی در مورد BIM:
تنها با استفاده از BIM و آخرین فناوریها در کل مراحل ساخت، توانستیم ساختمانی با ارتفاع 530 متری در پنج سال، بهپایان برسانیم. BIM نه تنها شیوه کار ما را تغییر داده است، بلکه امکان تفکر و مقابله با چالشهای جدید را نیز فراهم کرده است.