دلایل مهم برای لزوم وفق پیمانکار اصلی با BIM

دلایل مهم برای لزوم وفق پیمانکار اصلی با BIM

دلایل مهم برای لزوم وفق پیمانکار اصلی با BIM

قبل از اینکه به چگونگی کمک BIM به پیمانکار اصلی بپردازیم باید به این نکته توجه کنیم که پیمانکار اصلی چه کسی است و نقش آن در پروژه چیست که با نگاه کردن به ماهیت قراردادها به سادگی می‌توانیم به این موضوع پی برد.

قرارداد ساخت پروژه به چه کسی واگذار می‌شود؟

پیمانکار عمومی کسی است که طبق قرارداد ساخت پروژه مستقیماً از جانب کارفرما به او واگذار می‌شود. و آن‌ها با مشتری‌ها و پیمانکاران جزء ارتباط برقرار می‌کنند. از این رو، آن‌ها به عنوان پیمانکار اصلی شناخته می‌شوند.

از طرف دیگر، پیمانکار جزء شخصی است که برای انجام یک کار تخصصی مربوط به پروژه توسط پیمانکار اصلی استخدام می‌شود. آن‌ها مسئول تکمیل یک کار خاص هستند.

هنگامی که قرارداد به یک پیمانکار اصلی واگذار شد، آن‌ها مسئول استخدام پیمانکاران فرعی هستند. که این پیمانکاران فرعی ممکن است ارائه دهندگان خدمات تخصصی مانند مکانیک، برق، لوله کشی، حفاظت از آتش، یا حتی نقاشان باشند. یک پیمانکار جزء باید قسمتی که در مورد آن توافق کرده‌اند را به موقع، در چارچوب بودجه و مطابق با استانداردهای کیفیت مورد توافق تحویل دهند.

نقش پیمانکاران اصلی و جزء فقط مختص پروژه‌ای است که روی آن کار می‌کنند. این بدان معناست که پیمانکار اصلی یک پروژه ممکن است پیمانکار فرعی برای پروژه دیگری در مقیاس مشابه یا متفاوت باشد. همین امر در مورد پیمانکاران جزء نیز صادق است.

پیمانکاران عمومی برای نظارت بر وضعیت کل و تکمیل پروژه منصوب می‌شوند. نقش آن‌ها در پروژه به مقیاس، پیچیدگی و نوع پروژه بستگی دارد. وقتی پروژه در مقیاس بزرگتر باشد، این نقش بسیار پیچیده‌تر می‌شود.

وظایف اصلی پیمانکار اصلی:

  • جدول زمانی ساخت را رعایت کند.
  • کیفیت خدمات و محصولات را کنترل کند.
  • رعایت استانداردهای بهداشت و ایمنی در سایت پروژه را کنترل نکند.
  • با تیم طراحی در ارتباط باشد.

چگونه BIM می‌تواند به یک پیمانکار اصلی کمک کند؟

BIM در صنعت ساخت باعث ایجاد دگرگونی شگرفی شد. با این حال، وقتی صحبت از درک کلی BIM می‌شود، در درک مفهوم آن اشتباه‌های زیادی به وجود می‌آید. یکی از رایج‌ترین تصورات غلط این است که BIM صرفا یک فناوری، یک ابزار یا یک روش طراحی سه بعدی پروژه است. با این حال، BIM در واقع فرآیند ایجاد یک نمایش مجازی از ویژگی‌های فیزیکی و عملکردی پروژه است. کاربردهای آن به نمایش پروژه محدود نمی‌شود، بلکه وظیفه مدیریت تمام اطلاعات مربوط به یک پروژه را نیز در اختیار دارد. که نتیجه این موارد خروجی‌هایی است که به عنوان مدل اطلاعات ساختمان شناخته می‌شود.

BIM به عنوان یک فرآیند هوشمند، مبتنی بر مدل سه بعدی است که به پیمانکاران اصلی این امکان را می‌دهد تا دقیق‌تر و کارآمدتر عمل کنند. سیستم و فرآیند BIM به طور پیوسته در حال تبدیل شدن به یک صنعت استاندارد در ساخت و ساز است.

فاز قبل از ساخت:

در این مرحله، پیمانکار عمومی با کارفرما ارتباط برقرار می‌کند. در این مرحله کارفرمای پروژه و طراحان می‌توانند با استفاده از BIM انتظارات ساخت و برنامه‌ریزی خود را مستقیماً به پیمانکار منتقل کند، که فضا را برای برنامه‌ریزی دقیق پروژه و برآورد هزینه ایجاد می‌کند. در این مرحله، BIM نمایش بصری را به پیمانکاران ارائه می‌دهد و به آن‌ها کمک می‌کند تا با شناسایی عیوب طراحی، کاهش دوباره کاری و هزینه‌ها، ریسک‌های پروژه را، مدیریت کنند.

تجسم پروژه (4 بعدی): قبل از برخورد بیل به زمین، با کمک BIM، پیمانکاران عمومی قادر به برنامه‌ریزی و تجسم کل جدول زمانی پروژه با بعد چهارم در مدل BIM هستند. آن‌ها درک عمیق‌تر و بهتری از پروژه به دست می‌آورند. به جای مدل‌های دو بعدی، پیمانکاران می‌توانند پروژه را به گونه‌ای واقع‌بینانه‌تر ببینند و می‌توانند آن را بهتر تفسیر کنند. BIM یک تجربه 4 بعدی همه‌جانبه را بدون از دست دادن اطلاعات مهم ارائه می‌دهد. به عبارت ساده باعث می‌شود طرح پروژه شما زنده شود.

برآورد هزینه دقیق (5 بعدی): پیمانکاران اصلی موظفند هزینه ساختمان، مصالح، سیستم‌ها و تجهیزات را به طور دقیق برآورد کنند تا بتوانند یک پیشنهاد واقعی و مناسب ارائه دهند. روش سنتی تخمین هزینه بر اساس ابزارهای برخاست دوبعدی است که نمی توانند هزینه‌ها و الزامات واقعی پروژه را منعکس کنند. این فرآیند بسیار وقت گیر، خسته کننده و پر اشتباه است. بعد پنجم (برآورد هزینه) مدل‌سازی اطلاعات ساخت، پیمانکاران اصلی را قادر می‌سازد تا سرنخ‌هایی از جدول زمانی و هزینه‌های مرتبط با آن بگیرند. آن‌ها می‌توانند کوچکترین هزینه‌های شرکت را به طور دقیق بدست آورند. از این رو، آن‌ها را قادر می‌سازد تا با در نظر گرفتن تمام عواملی که می‌تواند بر هزینه و روند ساخت تاثیر بگذارند، مناقصه‌های خود را برگزار کنند.

فاز ساخت:

در این مرحله پیمانکار اصلی مسئولیت اجرای پروژه را بر عهده دارد. BIM داده‌هایی را فراهم می‌کند که می‌تواند به اختصاص کارها و وظایف کمک کند و با به‌روزرسانی مدل، پیشرفت پروژه را ردیابی کنند. مدل‌های BIM را می‌توان با ثبت اطلاعات به برنامه زمانبندی پروژه مرتبط کرد تا شفافیت کامل را به ارمغان آورد. هر تغییری که در مدل ایجاد شود برای کل تیم قابل قابل مشاهده است، این امر باعث تقویت همکاری بین پیمانکار و سایر تیم‌های پروژه می‌شود.

BIM به شما کمک می‌کند تا کل فرآیند ساخت و ساز خود را با سهولت بیشتری مدیریت کنید.

شبکه مخاطبین خود را با سهولت بیشتری مدیریت کنید: اکثر پیمانکاران اصلی با تجربه به پیچیدگی فرآیند ساخت و ساز، در بین شبکه‌ای از قراردادها، حامیان مالی، پیمانکاران فرعی و تامین کنندگان قرار دارند. BIM به شما کمک می‌کند تا مجموعه این عوامل را به راحتی مدیریت کنید. این سیستم به پیمانکار فرعی کمک می‌کند تا مسئولیت‌های فردی را با سهولت بیشتری مدیریت و نظارت کنند زیرا اکنون می‌توانند به راحتی تصور کنند که، چه کسی چه کاری را انجام می‌دهد.

ساده سازی دسترسی به اطلاعات: زمانی که در پروژه‌های بزرگ پیمانکاران فرعی و تامین کنندگان بیشتری حضور دارند، چالش کلیدی از دیدگاه مالی به دیدگاه مدیریتی تغییر می‌کند. وظایف هر پیمانکار فرعی و تامین کننده در قراردادهای آن‌ها مشخص شده است. اما آن‌ها اغلب زمانی که در حال انجام مجموعه وظایف خود هستند، درخواست اطلاعات دارند. در غیاب BIM، پیمانکاران اصلی برای برقراری ارتباط و ارجاع به مسئولیت‌های کلیدی به شدت به دنبال مدارک و اطلاعات هستند که خود یک پروسه‌ی بسیار سخت و وقت‌گیر است. یک مدل BIM به روز شده به تیم پیمانکاران جزء کمک می‌کند تا به راحتی به اطلاعات دسترسی پیدا کنند. در عین حال، آن‌ها نیز می‌توانند ورودی‌هایی را برای برقراری ارتباط ارائه دهند.

مدیریت بهتر سفارشات: با توجه به اینکه در مدل‌های دوبعدی امکان اعمال خودکار تغییرات در نقشه‌ها وجود ندارد، مدیریت سفارش‌های حاصل از ان نقشه‌ها راه حل ایده‌آلی نخواهد بود. دستورات تغییر توسط هیچ پیمانکاری پیش‌بینی نمی‌شود، اما اگر به درستی انجام نشود، می‌تواند کل پروژه ساخت و ساز را تحت تأثیر قرار دهد. این موضوع به یک موضوع حیاتی تبدیل می‌شود، زیرا اگر یک بخش پروژه تاخیری داشته باشد به این معنی است که هر پیمانکار باید برنامه خود را برای تطبیق با تغییر ارائه دهد. BIM به پیمانکاران عمومی امکان می‌دهد تا بینش بهتری برای کنترل مؤثر هر تغییر ایجاد کنند. زیرا BIM تغییرات را به صورت بصری ارائه می‌دهد. BIM به به حداقل رساندن چنین خطاهای قابل پیش بینی کمک می‌کند. حتی اگر چنین خطایی رخ دهد، بررسی موضوع و تجدید نظر در زمان‌بندی آسان‌تر می‌شود زیرا همه با یک محیط داده مشترک همکاری می‌کنند.

بهینه سازی بهره‌وری نیروی کار: BIM به همه اعضای تیم این امکان را می‌دهد تا با یک استراتژی واحد و مشخص به سایت پروژه بروند. تیم طراحی مستندات را به تیم برنامه‌ریزی تحویل می‌دهد. تیم برنامه‌ریزی در حال به روز رسانی آن‌ها برای پیمانکاران فرعی و تامین کنندگان است. بنابراین، تمام مسائل ساخت پذیری از همان زمان‌های اول پروژه حل می‌شود. از این رو، از همان ابتدا، بسیاری از ساعات کاری خالی، از برنامه زمانبندی حذف یا جایگزین می‌شوند. مدیران پروژه و سایت با توجه به درک همگانی از پروژه، ابزاری مفیدی برای نظارت بر وظایف روزانه و کارها در اختیار دارند. زیرا آن‌ها مجبور نیستند وقت خود را برای تفسیر نقشه‌های دو بعدی یا ساختارهای پیچیده CAD تلف کنند.

فاز بعد از ساخت

اکثر پیمانکاران اصلی برای ساخت سازه بکار گرفته می‌شوند. پس از عملیاتی شدن طرح، پروژه را به مسئول مدیریت دارایی تحویل می‌دهند. در ادامه مطلب می‌خوانیم که چگونه BIM می‌تواند به یک پیمانکار اصلی کمک کند تا این مرحله را به آرامی و با موفقیت به پایان برساند:

مدیریت تسهیلات: با کمک بعد هفتم، یعنی مدیریت تسهیلات و امکانات در BIM، پیمانکاران عمومی می‌توانند برای تیم مدیریت که پروژه را پس از ساخت تحویل می‌گیرند، توضیحات و برنامه نگهداری را با جزئیات بسیار بالا ارائه دهند. چون اطلاعات دقیق در مورد تمام اجزای ساختمان در مدل گردآوری شده است، به عنوان مثال، اطلاعات محصول، شماره مدل، و… .

پیمانکاران اصلی می‌توانند در مورد تاسیسات جدید، اصلاح، تعمیر، نگهداری یا هر تغییر دیگری به عنوان بخشی از برنامه مدیریت پروژه در طول چرخه‌ی حیات آن اطلاعات دقیقی ارائه دهند.

راستی آزمایی کیفیت و تحویل پروژه: از آنجایی که هدف نهایی و فهرست محصولات تحویلی از روز اول کاملاً مشخص است، برای مدیران پروژه بسیار آسان می‌شود که چک لیست خود را از مناقصه بررسی کنند و اطمینان حاصل کنند که پروژه به وضعیت تعیین‌شده خود رسیده است.

نتیجه‌گیری

مدل اطلاعات ساخت از یک نمایش بصری سه بعدی برای برنامه‌ریزی، طراحی و همکاری با تیم‌های مختلف پروژه در طول چرخه عمر ساخت و ساز استفاده می‌کند. پیمانکاران اصلی که از سیستم BIM استفاده می‌کنند، می‌توانند ارائه و ساخت پروژه را سریع‌تر و کارآمدتر با سیستم تعاملی دنبال کنند.

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلمات کلیدی را وارد نمایید