5 مورد از آخرین رویکردهای نوین در BIM

5 مورد از آخرین رویکردهای نوین در BIM

5 مورد از آخرین رویکردهای نوین در BIM

پروژه‌های مدل سازی اطلاعات ساخت (BIM) به طور فزاینده‌ای در صنعت معماری، مهندسی و ساخت و ساز (AEC) در حال توسعه هستند. بر اساس تحقیقات، بازار BIM در سال 2019، 5.20 میلیارد دلار برآورد شد و پیش بینی می‌شود تا سال 2027 به 15.06 میلیارد دلار افزایش یابد.

اهداف اصلی استفاده از فناوری BIM بهبود عملکرد پروژه است. BIM به متخصصان رشته‌های مختلف اجازه می‌دهد تا به طور موثر برای عملکرد مطلوب همکاری کنند.

برترین‌های BIM

چندین روند پیشرفته وجود دارد که آینده پروژه‌های BIM را شکل می‌دهند. در ادامه برخی از مهم‌ترین‌ روندهای فرآیند در BIM بیان شده است.

1- پرینت سه‌بعدی پیشرفته

فناوری پرینت سه بعدی کاربردهای مختلفی دارد که می‌توان به نمونه سازی سریع در شرکت‌های طراحی، تولید در مقیاس کوچک تا نمونه‌های میدانی اولیه اشاره کرد.

با استفاده از BIM و پرینت سه بعدی، با توجه به طراحی مدل در نرم‌افزارهای تحت BIM، زمان بسیار کمتری برای تهیه نقشه‌ها، پلآن‌ها و مدل‌های مختلف صرف می شود. همچنین نرم‌افزارهای تحت BIM امکان شخصی‌سازی را فراهم می‌کنند که به سبب آن فرآیند مدل‌سازی سازه‌های پیچیده بسیار آسان می‌شود. با BIM، ابتدا تمام هندسه و عناصر سازه‌ای در یک مدل سه بعدی دیجیتالی مشخص و شبیه‌سازی می‌شوند. پس از تأیید، داده‌ها مستقیماً به چاپگر سه بعدی منتقل می‌شوند. این می‌تواند به کاهش تعداد مراحل بازبینی در فرآیند ساخت کمک کند. بنابراین، BIM به شما این امکان را می‌دهد که طرح‌های بسیار دقیقی را ایجاد کنید و در عین حال ضایعات مواد را به حداقل رسانده و هزینه‌ها را کاهش دهید.

2- اسکن لیزری سه‌بعدی پیشرفته

یک اسکنر لیزری سه بعدی به شما این امکان می‌دهد تا اطلاعات مختلفی در مورد یک سازه مانند ظاهر و شکل آن ثبت کنید. سپس این اطلاعات را بصورت ابر نقاط می‌توان وارد نرم‌افزارهای BIM کرد.

از جمله مزیت‌های اسکن لیزری سه بعدی، می‌توان به ثبت بسیار سریع اطلاعات نسبت به روش‌های مرسوم اشاره کرد که موجب صرفه جویی در زمان می‌شود. همچنین به دلیل جمع آوری خودکار داده‌ها، خطای انسانی که اغلب می‌تواند باعث تاخیر در پروژه‌ها شود بسیار کاهش می‌یابد. یکی از کاربردهای رایج اسکن لیزری سه بعدی در نقشه برداری هواپیماهای بدون سرنشین است. این به شما امکان می‌دهد فاصله بین نقاط و همچنین مکان آن‌ها را به صورت دو بعدی و سه بعدی تعیین کنید. پهپادها میتوانند به سرعت داده‌ها را از مکان‌هایی جمع آوری کنند که به راحتی برای انسان قابل دسترسی نیست.

3- پیش‌ساخته سازی

پیش‌ساخته‌سازی فرآیندی است که در دو مرحله اصلی انجام می شود. اجزای یک سازه ابتدا در محل تولید مونتاژ می‌شوند. سپس این اجزا یا اجزای فرعی به محل ساخت و ساز منتقل می شوند. پیش‌ساخته‌سازی با صرفه جویی در زمان، دستمزد و مصالح، هزینه‌های ساخت و ساز را کاهش می‌دهد.

نرم افزارهای تحت BIM یک جنبه جدایی ناپذیر از پیش ساخته‌سازی است. به عنوان مثال، اگر یک مدل BIM هماهنگ دارید، می‌توانید به راحتی قطعاتی را پیش‌ساخته کنید که در محل نصب به یکدیگر متصل می‌شوند.

 BIM مدل‌های بسیار دقیقی را در قالب فایل سه‌بعدی در مرحله‌ی ساخت تولید می‌کند که می‌تواند مستقیماً ماشین‌های تولید به کمک رایانه (CAM) را راه‌اندازی کند. سپس این ماشین‌ها قطعات را با دقت و کیفیت بالا تولید می‌کنند. بنابراین، با استفاده از BIM، ریسک قطعات پیش‌ساخته‌ای را که در حین نصب بخوبی در محل خود جا نمی‌شوند را کاهش می‌دهد.

4- مدل‌سازی انرژی – کاهش تاثیرات کربن و سبز شدن

پروژه‌های BIM می توانند به کاهش تاثیرات کربن در صنعت ساخت و ساز کمک کنند. نرم افزارهای تحت BIM قادر است داده‌های مصرف انرژی یک ساختمان را ارائه دهد. شما می‌توانید از این داده‌های انرژی به عنوان اطلاعات حیاتی برای تصمیم‌گیری در مورد نحوه مدیریت صحیح چرخه انرژی ساختمان استفاده کنید. بنابراین، تاثیرات کربن را کاهش می‌دهد.

BIM در مراحل زیر در چرخه انرژی استفاده می‌شود:

مرحله برنامه ریزی و طراحی: می‌توانید از نرم افزارهای BIM برای مدل سازی دقیق ساختمان‌ها و برآورد عملکرد انرژی استفاده کنید. شما می‌توانید شبیه‌سازی‌های مختلفی را با استفاده از پارامترهای طراحی مختلف انجام دهید.

مرحله ساخت و ساز BIM: به شما اجازه می‌دهد تا محل ساخت و ساز را تجسم کنید. شما می‌توانید قبل از اینکه هر کاری واقعاً انجام شود، ساخت و ساز را برنامه‌ریزی کنید. به عنوان مثال، می‌توانید از یک مدل BIM سه‌بعدی ادغام شده با فناوری‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده استفاده کنید تا کار ساخت و ساز را کارآمدتر کنید.

فاز بهره برداری: محیط‌های داده برای سنسورهای دیجیتال و کنتورهای هوشمند را می‌توان به مدل دیجیتال BIM ساختمان مرتبط کرد. در طول مرحله عملیات، این پیوند داده‌ها به بهبود فرآیندهای فعلی برای تغییر به سمت یک رویکرد پایدارتر کمک می‌کند.

فاز مدیریت و نگهداری BIM: در آینده‌ای نزدیک، مدل‌های BIM ادغام شده با هوش مصنوعی می‌توانند برای یافتن راه‌هایی برای استفاده مجدد از یک ساختمان موجود استفاده شوند. به جای هدر دادن انرژی برای تخریب یک ساختمان، می توان با کمک ‌BIM، چند تغییر طراحی برای اهداف نوسازی ایجاد کرد. پروژه‌های BIM مبتنی بر مدل‌های انرژی نیز در ارائه راهکار مرتبط برای توجیه استفاده از فناوری‌های سبز مفید هستند.

5- فضای ابری پیشرفته

مردم و شرکت‌ها بیش از هر زمان دیگری به دسترسی داده‌ها نیاز دارند. شنیدن اینکه شخصی می‌گوید که داده‌های خود را در «فضای ابری» ذخیره می‌کند، معمول است. فضای ابری به شما امکان می‌دهد، به جای استفاده از سرورهای محلی یا رایانه‌های شخصی داده‌ها را از سرورهای راه دور از طریق اینترنت ذخیره و پردازش کنید.

ادغام نرم افزارهای BIM با فضای ابری ترکیب بسیار قدرتمندی است. چندین مزیت از جمله به روز رسانی در زمان آنی و ردیابی آسان پیشرفت یک پروژه را ارائه می‌دهد.

با این حال، مهمترین مزیت ترکیب BIM و فضای ابر در دسترسی جهانی به داده‌ها و همکاری سازنده نهفته است. تغییرات بی سابقه ما را ملزم به تغییر روش کار می‌کند. همکاری آنلاین در سازمان برای ادامه عملکرد آن بسیار مهم است.

نتیجه گیری در مورد روند در BIM

پروژه‌های BIM در صنایع AEC در حال تکامل هستند. چندین روند وجود دارد که بر آینده BIM تأثیر می‌گذارد. برخی از مهمترین مواردی که باید مورد توجه قرار گیرد، استفاده از BIM در پرینت سه بعدی، اسکن لیزری سه بعدی، پیش‌ساخته‌سازی و مدل سازی انرژی برای کاهش تاثیرات کربن است. علاوه بر این، ترکیب BIM و فضای ابری برای سازمان‌ها مهم است.

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلمات کلیدی را وارد نمایید