مدل‌سازی اطلاعات ساختمان

مدل‌سازی اطلاعات ساختمان

مدل‌سازی اطلاعات ساختمان

مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM)، اساس تحول دیجیتالی در صنعت معماری ، مهندسی و ساخت‌وساز (AEC) می‌باشد. BIM یک فرآیند جامع ایجاد و مدیریت اطلاعات برای یک پروژه مهندسی می‌باشد. بر اساس یک مدل هوشمند، BIM داده های ساختار یافته و چند رشته‌ای را با استفاده از یک مدل دیجیتال نمایش می‌دهد. و در یک پروژه مهندسی در طول چرخه عمر آن، از برنامه ریزی و طراحی تا ساخت و عملیات، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM)، اساس تحول دیجیتالی در صنعت معماری ، مهندسی و ساخت‌وساز (AEC) می‌باشد.

مزایای BIM  

در سیستم اجزای مختلف پروژه نظیر تیم کارفرما، تیم مهندسی و اجرا با یک روندکاری مشخص برای کل چرخه‌ی عمر پروژه (طراحی، ساخت و طول دوره‌ی بهره‌بردای) جهت درک روش‌های بهتر و گرفتن نتیجه‌ی مطلوب با یکدیگر همکاری می‌کنند.

کاربرد BIM  

BIM برای ایجاد و مدیریت داده‌ها، در طول دوره طراحی، ساخت و بهره‌برداری کاربرد دارد. داده‌های چند‌رشته‌ای(تاسیسات، سازه، معماری، مدیریت پروژه و …) را با ایجاد مدل‌های نمایش سه‌بعدی دیجیتال دقیق که در یک بستر قرارگرفته‌اند ادغام می‌کند. در نتیجه قبل از زمان اجرا مشکلات احتمالی طرح مشخص‌گردیده و راه‌حل‌های مناسبی اتخاذ می‌گردد.

استفاده از BIM به شما دید بیشتر، تصمیم گیری بهتر، گزینه‌های پایدارتر و صرفه جویی در هزینه پروژه‌‌‌های AEC را می دهد.

فرآیند BIM  

فرآیند BIM با ایجاد داده‌های هوشمند به‌عنوان یک مجموعه پشتیبان در طول چرخه‎‌ی عمر پروژه استفاده می‌شود.

برنامه‌ریزی

با ترکیب تصاویر و داده‌های  واقعی، یک مدل از پروژه ایجاد شده که این مدل نشان‌دهنده سازه‌های موجود و محیط اطراف آن می‌باشد. در نتیجه امکان برنامه‌ریزی دقیق و کاربردی را فراهم می‌کند.

طراحی

در این فاز، طراحی مفهمومی، آنالیزها، افزودن جزئیات و مستند‌سازی انجام می‌شود. فرآیند‌های قبل از شروع ساخت با استفاده از داده‌های BIM و مشخص شدن متره پروژه و نوع تجهیزات آغاز می‌شود.

ساخت و اجرا

در طول این فاز، ساخت و ساز با ابزارهای مخصوص BIM شروع می‌شود. تدارکات و تجهیزات مورد نیاز با مشاغل و پیمانکاران به اشتراک گذاشته‌شده،در نتیجه باعث کاهش زمان و افزایش کارایی بهینه  طرح می‌شود.

بهره‌برداری

داده‌های BIM همواره در طول دوره‌ی بهره‌برداری ساختمان استفاده می‌شود. از داده‌های BIM می‌توان جهت نوسازی مقرون به صرفه یا بازسازی سازه استفاده کرد.

اهمیت BIM

بر اساس گزارش سازمان ملل، تا سال 2050 جمعیت جهان 9.7 میلیارد نفر خواهد بود. صنعت جهانی AEC باید به دنبال روش‌های هوشمندتر و کارآمدتری برای طراحی و ساخت باشد تا به عنوان ابزاری به تقاضای جهانی پاسخ و با ایجاد فضاهایی هوشمندتر و مقاوم تر این هدف را به سرانجام برساند.

BIM نه تنها به تیم های طراحی و ساخت اجازه می‌دهد تا کارآمدتر کار کنند، بلکه به آنها این امکان را می‌دهد تا داده‌هایی را که در طول فرآیند ایجاد می‌شوند به منظور بهره‌مندی در عملیات ساخت و فعالیت‌های مربوط به نگهداری سازه‌، ضبط کنند. این یکی از دلایلی است که استفاده از   BIM در سراسر جهان در حال افزایش است.

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلمات کلیدی را وارد نمایید