محاسبات سازه

محاسبات سازه محاسبات سازه محاسبات سازه محاسبات سازه محاسبات سازه محاسبات سازه

محاسبات سازه

بررسی محاسبات سازه اولین قدم قبل از پیاده کردن روند طراحی معماری هر ساختمان می باشد و در واقع پایه و اساس هر ساختمان است که باید به نحو احسنت و بسیار دقیق انجام پذیرد و باید در هماهنگی با طرح معماری باشد. انجام محاسبات سازه تا زمانی که تجربه مرتبطی در این زمینه نداشته باشید امکان پذیر نیست. طراحی یک ساختمان شامل رشته های بسیاری است که هر یک تا حدودی در این کار سهیم هستند.

طراحی سازه و انجام دقیق محاسبات سازه چه ویژگی های می تواند داشته باشد؟

طراحی سازه و انجام دقیق محاسبات سازه یک روش پیچیده است که از چندین مرحله تشکیل شده است و با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری انجام می شود. عمل طراحی یک ساختمان شامل رشته های بسیاری است که هر یک تا حدودی در این کار سهیم هستند.
مهندسان مختلف وظیفه ساخت و سازهای مختلف را بر عهده دارند و مهندسان سازه، ساختمان را پایه گذاری و محاسبات سازه را انجام می دهند. آنها مسئول طراحی سازه هایی هستند که می تواند گرانش را به چالش بکشد، در برابر بادهای شدید و در برابر زلزله مقاومت کنند و حتی پس از زلزله های مرگبار به ایستایی خود ادامه دهد.

محاسبات سازه ساختمان چیست؟

این یک فرآیند جامع با محاسبات دقیق است، اگر به سادگی بخواهیم آن را بیان کنیم. این محاسبات شامل طراحی فونداسیون ، تیرها ، سقف و اسکلت ساختمان است که شامل موارد زیر می شود:
– اطلاعات، اندازه گیری ها و الزامات پی ها و مقدار حفر آنها.
– تحلیل بارگذاری شامل بارهای زنده، بارهای مرده و بارهای وارد شده توسط نیروهای طبیعت.
– محاسبه مواد خام و نیروی کار مورد نیاز برای کار همراه با هزینه های مورد انتظار ساخت و ساز و یک مقیاس زمانی.
– ابعاد دقیق و برنامه ریزی دقیق کار سازه، اتصالات، دیوارها، تیرها و غیره.
– اطلاعات در مورد نوع آرماتور مورد استفاده؛ فولاد یا بتن.
– خطر بالقوه، ملاحظات زیست محیطی و آمادگی برای زلزله.

طراحی سازه ساختمان

مزایای محاسبات سازه چیست ؟

محاسبات سازه یک شبکه ایمنی را برای صاحبان خانه فراهم می کند. این موضوع تضمین می کند که اسکلت ساختمان مناسب در مقدار مناسب به کار ساخت و ساز اختصاص داده شده است. و ساکنین را در برابر نیروهای زلزله محافظت می کند برای انجام بهترین محاسبات و پیچیده ترین محاسبات می توانید از مهندسین شرکت آرین پاراکس کمک بگیرید. ما در بخش های مختلف از جمله طراحی نقشه خانه ، طراحی سازه ساختمان، ترسیم پلان ساختمان و سایر خدمات مهندسی همراهتان هستیم.

محاسبات سازه کمک می کند خطرات بالقوه در برابر نیروهای طبیعت مقاومت می کند را قبل از ساخت سازه بررسی کنیم و با راهکارهایی از آن جلوگیری کنیم.

چه زمانی محاسبات سازه مورد نیاز است؟

محاسبات سازه بدون شک برای ساخت خانه ها و ساختمان های اسکلت فلزی و اسکلت بتنی جدید مورد نیاز است. برای ایستایی خانه ها، ساختمان ها و الحاقات ساختمان  محاسبات سازه ای دقیق الزامی است. با انجام این محاسبات شما می توانید خطرات احتمالی ساختمان در مقابل بارهای وارده و نیروهای جانبی را به صورت کامل خنثی کنید.

محاسبات سازه در طراحی نقشه های کوچک نیز بسیار کاربرد دارند اگر دغدغه ستون در وسط ساختمان را دارید باید گفت که اگر عرض آپارتمان کمتر از 6 متر است پس بنابراین در اصلاح طراحی نقشه اتوبوسی دارید و اصلا نیازی به جانمایی ستون در وسط ساختمان نیست

مزایای محاسبات سازه بتنی و فلزی:

انجام محاسبات سازه برای اسکلت فلزی و اسکلت بتنی یک نیاز بزرگ است و باید با استانداردهای ساختمان سازی و آیین نامه نظام مهندسی انجام شود.
هیچ کس نمی خواهد همه چیز به اشتباه پیش برود یا تمام پول هایی که برای ساخت ساختمان خرج کرده از بین برود و نابود شود، بنابراین، محاسبات سازه یک شبکه ایمنی را برای صاحبان خانه فراهم می کند. این موضوع تضمین می کند که مواد مناسب در مقدار مناسب به کار ساخت و ساز اختصاص داده شده است.
تفاوت هایی بین سازه فلزی و سازه بتنی از نظر هزینه و از نظر مقاومت سازه ای وجود دارد که شما باید متناسب با نیاز خود و بودجه ای که برای این کار در نظر گرفته اید یکی از آنها را انتخاب کنید.

سازه های فلزی به دو صورت کارخانه ای و کارگاهی ساخته می شوند:

در روش کارخانه ای طراحی سازه ساختمان کاملا به صورت سفارشی است و با توجه به محاسبات سازه جزئیات آن مشخص می شود و همچنین کیفیت جوش ، اتصالات و ساخت این سازه ها به مراتب بالاتر است به طوریکه سازمان نظام مهندسی ساختمان به مالکین و مهندسین ناظر تاکید می کند سازه فلزی حتما در کارخانه تهیه و تولید گردد.

در روش کارگاهی تیرآهن IPE یا IPB از بازار آهن تهیه می گردد و عملیات جوش ، برش و مونتاژ آهن آلات در ساختمان انجام می گیرد در این روش هزینه اجرای سازه اقتصادی تر خواهد بود.

به دلیل قیمت بالای آهن آلات طراحی اسکلت فلزی باید با دقت بالاتری نسبت به بتنی انجام شود تا تناژ مصرفی آهن کاهش یابد.

تفاوت بین سازه فلزی و سازه بتنی عبارت است از:

– اولین تفاوت به نوع اجرا و همچنین زمان اجرا باز میگردد که هر دو سازه یعنی اسکلت فلزی و اسکلت بتنی با یکدیگر متفاوت هستند.
– دومین تفاوت به میزان وزن مقطع اسکلت بتنی و فلزی باز می گردد که وزن مقطع اسکلت بتنی تقریبا ۳۵ درصد کمتر از مقاطع سازه ای اسکلت فولادی است
– سومین تفاوت به هزینه اجرا باز می گردد که معمولا هزینه اجرای سازه اسکلت بتنی کمتر از اسکلت فولادی است (با احتساب هزینه حجم بتن، قیمت میلگرد مصرفی و دستمزد اجرای بتن)
– چهارمین تفاوت این است که اسکلت فلزی فقط از مقاطع فولادی تشکیل می شود اما اسکلت بتنی از بتن و کاشت میلگرد فولادی
– پنجمین تفاوت به نوع شکل پذیری سازه بتنی و سازه فولادی مربوط می شود.
– همچنین اتصالات دو سازه نیز با یکدیگر متفاوت است
– در هنگام وقوع زمین لرزه نیز رفتار سازه ای اسکلت فلزی با اسکلت بتنی متفاوت است.

 

خدمات طراحی سازه تبریز BIM عبارتند از:

  • محاسبات سازه برای ساختمان هایی با سازه های مختلف از جمله طراحی حرفه ای اسکلت فلزی و یا بتنی مطابق با آخرین ویرایش آیین نامه های نظام مهندسی
  • محاسبه‌ی سازه های صنعتی
  • محاسبه‌ی طرح گود
  • ارائه دفترچه محاسبات مطابق با ضوابط شهرداری
  • نقشه اجرایی فونداسیون که شامل پلان ، دیتیل و مقاطع می باشد.
  • نقشه پلان جانمایی ستون های ساختمان که به آن پلان ستون گذاری هم می گویند.
  • نقشه پلان تیرریزی ساختمان و نحوه ی قرارگیری تیرها.
  • پلان دیوار برشی و دیوار باربر
  • نقشه فونداسیون

—  دانلود نمونه نقشه سوله صنعتی : لطفا کیک کنید.

— دانلود نقشه سازه جلوگیری از سرمازدگی درختان : لطفا کلیک کنید.

 

 

کلمات کلیدی را وارد نمایید