مدل‌سازی اطلاعات ساخت

مدل‌سازی اطلاعات ساخت

مدل‌سازی اطلاعات ساخت

مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM)، اساس تحول دیجیتالی در صنعت معماری ، مهندسی و ساخت‌وساز (AEC) می‌باشد. BIM یک فرآیند جامع ایجاد و مدیریت اطلاعات برای یک پروژه مهندسی می‌باشد. بر اساس یک مدل هوشمند، BIM داده های ساختار یافته و چند رشته‌ای را با استفاده از یک مدل دیجیتال نمایش می‌دهد. و در یک پروژه مهندسی در طول چرخه عمر آن، از برنامه ریزی و طراحی تا ساخت و عملیات، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مزایای BIM  

در سیستم اجزای مختلف پروژه نظیر تیم کارفرما، تیم مهندسی و اجرا با یک روندکاری مشخص برای کل چرخه‌ی عمر پروژه (طراحی، ساخت و طول دوره‌ی بهره‌بردای) جهت درک روش‌های بهتر و گرفتن نتیجه‌ی مطلوب با یکدیگر همکاری می‌کنند.

کاربرد BIM  

BIM برای ایجاد و مدیریت داده‌ها، در طول دوره طراحی، ساخت و بهره‌برداری کاربرد دارد. داده‌های چند‌رشته‌ای(تاسیسات، سازه، معماری، مدیریت پروژه و …) را با ایجاد مدل‌های نمایش سه‌بعدی دیجیتال دقیق که در یک بستر قرارگرفته‌اند ادغام می‌کند. در نتیجه قبل از زمان اجرا مشکلات احتمالی طرح مشخص‌گردیده و راه‌حل‌های مناسبی اتخاذ می‌گردد.

استفاده از BIM به شما دید بیشتر، تصمیم گیری بهتر، گزینه‌های پایدارتر و صرفه جویی در هزینه پروژه‌‌‌های AEC را می دهد.

فرآیند BIM  

فرآیند BIM با ایجاد داده‌های هوشمند به‌عنوان یک مجموعه پشتیبان در طول چرخه‎‌ی عمر پروژه استفاده می‌شود.

اهمیت BIM

بر اساس گزارش سازمان ملل، تا سال 2050 جمعیت جهان 9.7 میلیارد نفر خواهد بود. صنعت جهانی AEC باید به دنبال روش‌های هوشمندتر و کارآمدتری برای طراحی و ساخت باشد تا به عنوان ابزاری به تقاضای جهانی پاسخ و با ایجاد فضاهایی هوشمندتر و مقاوم تر این هدف را به سرانجام برساند.

BIM نه تنها به تیم های طراحی و ساخت اجازه می‌دهد تا کارآمدتر کار کنند، بلکه به آنها این امکان را می‌دهد تا داده‌هایی را که در طول فرآیند ایجاد می‌شوند به منظور بهره‌مندی در عملیات ساخت و فعالیت‌های مربوط به نگهداری سازه‌، ضبط کنند. این یکی از دلایلی است که استفاده از   BIM در سراسر جهان در حال افزایش است.

کلمات کلیدی را وارد نمایید